Mindful Vitality

Hét pakket voor Mentaal vitale Medewerkers.

Een gezonde werknemer betekent een gezond bedrijf

 

Stress en burn-out-achtige klachten nemen een steeds grotere plek in als belangrijke oorzaken van (langdurend) verzuim. 34% van het totale verzuim komt door psychische oorzaken. 20% van langdurig verzuim wordt veroorzaakt door stress.

 

Even wat cijfers (bron CBS en ARBO Ned)

  • Totaal verzuimdagen bij burn-out gemiddeld 242 dagen
  • Totaal verzuimdagen bij Overspannenheid gemiddeld 183 dagen
  • Totaal verzuimdagen bij spanningsklachten gemiddeld 167 dagen

Gemiddeld genomen kost een zieke werknemer € 250,00 per dag. Een behoorlijke kostenpost.

En dan is zijn er de indirecte kosten nog:

  • Werknemer is minder productief
  • Werknemer maakt meer fouten
  • De werkdruk neemt bij de naaste collega’s toe als de werknemer helemaal uitvalt….

 

 

Met Mindful Vitality richt Fundera zich op Preventie, Behandeling en Nazorg. De focus gaat naar Blijvende Mentale Vitaliteit van de werknemers.

Voorkomen is altijd beter dan genezen, voor de werknemer maar zeker ook voor u als werkgever.

Fundera helpt u daarbij. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Fundera maakt gebruik van verschillende methodieken waaronder NLP, TA en als uitgangspunt gebruikt ze Mindfulness.

Aanbod

Fundera biedt het volgende aan:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Preventie/voorlichting

Preventie:

Fundera maakt samen met u een preventieprogramma om uw medewerker mentaal vitaal te krijgen en te houden. Dit kan door workshops, trainingen maar ook hoe integreer je vitaliteit bv. In een beoordelings- of voortgangsgesprek?

 

Combinatieprogramma Leef vanuit je Kracht

Leef vanuit je kracht is een combinatie coachings-/trainingsprogramma waarin trainingsdagen, individuele coaching en online modules gecombineerd zijn. Deze combinatie is een hele krachtige manier om de werknemer mentaal vitaal te krijgen.

Dit programma is minder geschikt in het begin een burn-out en is als preventieprogramma heel goed in te zetten

Klik hier voor meer info. preventief stressprogramma Leef vanuit je Kracht

 

Mindfulnesstraining

Mindfulness is een wetenschappelijk bewezen vaardigheid die zorgt voor stressverlaging. Mindfulness is heel goed toepasbaar binnen een bedrijf. Dit bewijzen bedrijven als Google en Microsoft en ook steeds meer bedrijven in Nederland bieden Mindfulness aan. 

Fundera kan Mindfulnesstrainingen ook incompany verzorgen. Informeer naar de mogelijkheden.

 

Voorlichting:

Hoe herkent u stresssignalen? Hoe maakt u dit onderwerp bespreekbaar? Wat kunt u als werkgever maar misschien nog belangrijker wat kan de werknemer zelf doen om mentaal vitaal te blijven?

Fundera verzorgt lezingen en presentaties voor Management, HR.

 

Behandeling

Individuele coaching

Stresscoaching is een traject van 5 sessies waarin ik de medewerker help grip te krijgen op zijn of haar stress of overspannenheid

Klik hier voor meer informatie stresscoaching

 

Behandeling burn-out

Is een medewerker burn-out ? door middel van een intensief coachingsstraject van 10 tot 15 sessies begeleid ik de werknemer bij een effectief en blijvend herstel.  Klik hier voor meer informatie burn-out traject

Nazorg

Er zijn verschillende mogelijkheden van Nazorg. Werknemers die weer geïntegreerd zijn in het arbeidsproces kunnen nog te maken hebben met de nasleep van de burn-out. Het kan dan goed zijn om deze mensen een jaar periodiek te coachen. Gewoon om vinger aan de pols te houden en de werknemer nog te ondersteunen waar nodig zodat het risico tot terugval tot een minimum wordt beperkt.

Ook de Mindfulnesstraining is een geschikte training om het herstel te verstevigen en terugval te voorkomen.

Maatwerk

Net als mensen is er niet 1 bedrijf of instelling gelijk en daarom vindt Fundera het belangrijk om maatwerk te leveren. Samen met u ontwikkelen we programma die geheel bij uw organisatie en medewerkers past. 

Visie Fundera

Fundera gelooft dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar welzijn. Iedereen heeft het in zich te leren omgaan met o.a. stressvolle situaties. Daarvoor hanteert Fundera het principe van Buiten naar Binnen. Oplossingen en antwoorden vind je in jezelf en niet buiten je.

Fundera geeft mensen die zelf-verantwoording terug. Door inzicht te geven in hun eigen patronen en van daaruit nieuwe behulpzame patronen te ontwikkelen. Dit helpt mensen gezonder, vitaler en daarmee gelukkiger te worden.

Soms hebben mensen echter een steuntje nodig en daar kan een werkgever een rol in spelen. Door extra ondersteuning te bieden geeft u de werknemer de kans om zich persoonlijk te ontwikkelen en dat werpt vruchten af voor de werknemer en voor u als werkgever. Minder verzuim, Meer plezier in de werkzaamheden, hogere productiviteit en meer innovatie.

 

Maak geheel vrijblijvend een afspraak

Indien u interesse hebt, vindt er eerst een geheel vrijblijvend gesprek plaats waarin uw behoefte en wensen worden geïnventariseerd en vertellen wij meer over de mogelijkheden en programma’s van Fundera

U kunt contact opnemen op de volgende manieren:

Telefonisch 06-50496099

E-mail: info@fundera.nl of via het contactformulier op deze site.

 

Fundera werkt samen met:

  • Smilde Foods Heerenveen