verzuim, stress, preventie

preventief stressprogramma Leef vanuit je Kracht

Het preventieve groepsprogramma “Leef vanuit je Kracht” voor medewerkers die (te)veel stress ervaren en hier mee om willen leren gaan. Het is een mix van live bijeenkomsten, persoonlijke coaching, oefeningen per mail. 

Dit programma is interessant voor elke werknemer. Het gaat niet alleen om stress maar ook over persoonlijke ontwikkeling. Het laat je anders naar jezelf en je werk kijken -medewerker/deelnemer-

Doel van dit programma; Preventie 

Deelnemers leren omgaan met te hoog stressgehalte. Mensen die dagelijkse stress ervaren en hier nadeel van ondervinden in hun privé- en beroepsleven. Klachten kunnen zijn: vermoeidheid, concentratieproblemen, stemmingswisselingen, onzekerheid, gevoel van gejaagdheid, vage lichamelijke klachten als spierspanning, veel hoofdpijn, vaker grieperig gevoel., Het gevoel hebben de druk niet meer aan te kunnen of minder goed aan te kunnen.

Het programma is niet geschikt voor mensen met (psychische) gedragstoornissen, preventie stress verzuimfobieën, depressie of burn-out. Deze laatste categorie kan Fundera individueel begeleiden. Voor de overige indicatie’s is een andere vorm van hulp wenselijk

Leef vanuit je Kracht is met name gericht op (verzuim)preventie maar is ook een mooie aanvulling bij herstel van burn-out of overspannenheid.

 

Waar bestaat het programma uit?

Het programma is een combinatie van 2 “live”trainingsdagen, 6 modules verstrekt via mail, 3 individuele coachingssessies.

  • De 1e trainingsdag gaat met name over doelen stellen, onderzoeken en concreet maken waar de deelnemers precies aan willen werken. Op deze manier ontstaat er meer commitment en inzicht in de huidige situatie.
  • De 2e trainingsdag is een dag waarin met Mindfulness wordt gewerkt.  Op deze dag maken deelnemers kennis met Mindfulness en krijgen ze tools om Mindfulness toe te passen in hun werk en privé leven.
  • 1x in de 2 weken ontvangen de deelnemers een module in hun mailbox waarin oefeningen staan die de deelnemers uit kunnen werken. Ze leren reflecteren, krijgen inzicht in hun eigen aandeel en leren verantwoording te nemen voor hun eigen welzijn en ook hier praktische tools om om te leren gaan met stress. Ook ontvangen de deelnemers ontspanningsoefeningen en Mindfulnessoefeningen in MP3 vorm.
  • Het programma heeft 3 individuele coachingssessies ingebouwd waarin de deelnemers de gelegenheid krijgt om persoonlijke vraagstukken dieper uit te werken. 

Er wordt gebruikt gemaakt van diverse methodieken o.a. NLP,  TA en Mindfulness.

Duur van het programma is 9 weken.

Meten = Weten

Hieronder een greep uit de resultaten van deelnemers die aan het programma hebben deelgenomen. Ook bij uw organisatie meet Fundera de resultaten omdat ze altijd wil sturen op resultaat.

 

Interessant voor uw organisatie?

Wilt u meer informatie over dit programma? Neem dan vrijblijvend contact op via mail of telefonisch 06-50496099 of download de folder   klik hier

Neem contact met ons op