Wie is Jolanda Bakker

Ik ben Jolanda Bakker en ik ben stress coach en  werk met vrouwen die kampen met een Burn Out of een overvol hoofd

Ik ben dus coach/trainer maar ook ervaringsdeskundige. Jaren geleden kwam ik al eens als een hoopje ellende bij de huisarts, in de tijd dat burn-out nog gewoon ‘overwerkt’ heette.

Ik kreeg een pilletje mee van de huisarts, bleef een poos thuis en klom in anderhalf jaar uit het dal.

Nu krijgen burn-out en Stress gelukkig steeds meer aandacht en wordt het steeds minder een taboe. Maar het gekke is dat het nog steeds vaak voorkomt dat de hulp niet voldoende is afgestemd op goed herstellen van burn-out. Het is gewoon niet makkelijk goede hulp te vinden.

De huisarts of arbo-arts verwijst je door naar een psycholoog maar daar heb je te maken met lange wachttijden en kijkt voornamelijk naar het mentale aspect. Een praktijkbegeleider bij de huisarts die kijkt vaak wel verder maar die heeft maar 20 minuten de tijd en sta jij na die 20 minuten weer buiten en nóg kon je verhaal niet kwijt. Of de hulpverlening is niet goed afgestemd op wat de werkgever en arbo arts vinden en daardoor sta jij er als speelbal tussenin en je hebt al zoveel op je bord.

Dat moest toch anders kunnen, dacht ik. Praktisch en mét aandacht, een luisterend oor en oefening waar je langdurig baat bij hebt.

Ik ging trainingen volgen, bijscholingen, cursussen en las en lees nog steeds alles wat los en vast zit over, stress, burn-out, mindfulness, andere methodieken. Toen ik in 2012 met mijn praktijk begon, merkte ik algauw dat mijn grootste kracht in mezelf zit; Mijn begrip voor jou als klant maar ook mijn scherpe oog en gevoel voor jou camouflage technieken.

Erkend en Gezien worden

Ik ben een harde werker en maak het graag anderen naar de zin. Ik deed alles om erkend en gezien te worden en dan rende ik mezelf rustig een paar keer voorbij en dan zwaaide ik ook nog naar mezelf in plaats van dat ik dacht, “Wacht even, Mezelf voorbij lopen is niet een goed ding”. Ik ging maar door totdat ik voelde “het is weer vijf voor twaalf” en dan moest ik wel stoppen. Waar het werkelijk om ging was dat ik mezelf niet erkende en wilde zien, dat zocht ik bij anderen.
Een aanslag op mezelf, op mijn gezin en de mensen om me heen. Voornamelijk een aanslag op mezelf want ik moest weer opladen om weer goed te kunnen functioneren.

Inmiddels heb ik de balans gevonden, met vallen en opstaan dat wel. Ik ben moeder, echtgenoot, dochter, ondernemer én vrijwilliger als het zo uitkomt, en ik geniet ervan. Dát is wat ik jou ook wil meegeven.

Het is mijn missie en doel om vrouwen met een (dreigende) burn-out weer levenslustig en in hun kracht te zien staan. Dat is waar het om gaat in dit leven.