burn out

 Burn-out

De ondersteuning die je nodig hebt als je burn-out bent. In dit individuele traject begeleid ik je in je herstelproces, zowel mentaal als fysiek. Ik ondersteun je bij de re-integratie zodat jij de aandacht krijgt die je nu nodig hebt.

Je ben op…het is klaar

Je bent lichamelijk en geestelijk helemaal uitgeput. Je voelt paniek, verdriet, verslagenheid, schaamte, angst maar bovenal die vermoeidheid. Je wil wel maar het lukt niet meer en nu dan? Hoe moet het nu verder?

De oorzaak van een burn-out is dat je een lange periode (langer dan 6 maanden, jaren) onder veel te grote druk hebt geleefd en je er een gewoonte van hebt gemaakt om over je grenzen heen te gaan en je daarnaast steeds meer hebt afgeleerd om te luisteren naar signalen die je lichaam dan meestal al lange tijd heeft afgegeven.

Waarschijnlijk ben jij iemand die juist dacht dat dit je nooit zou overkomen, Je bent sterk, nooit ziek, hebt passie voor wat je doet, je geeft graag en gaat er 100% voor, altijd en overal.

Burn-out, dat overkomt jou toch niet ? dat gebeurt een ander.

dus wel..

Want je hebt  door al dat harde werken en het vele zorgen een belangrijk aspect vergeten.. JIJ!

Jij hebt al die tijd voor iedereen en alles klaar gestaan, behalve voor jezelf. Straks als alles klaar is, dan ben ik aan de beurt, maar die straks kwam dus niet en nu ben je burn-out

Het is nu zaak dat je gaat werken aan je herstel. Dat je dat harde werken omzet in leren zorgen voor jezelf. Dat je weer de regie over je leven herpakt en dat begint met hulp zoeken.

Hoe weet je of je burn-out bent?

Je voelt het vaak zelf wel, al is het zo pijnlijk en moeilijk om het te erkennen. Misschien heeft de huisarts en/of bedrijfsarts de diagnose gesteld. Je weet in je hart wel dat je zo niet verder kunt en er ook zelf niet meer uitkomt.

Wat maakt dit traject anders dan bij een psycholoog?

Want Burn-out is niet alleen mentaal, je bent ook lichamelijk burn outopgebrand en ik werk met jou aan JOU met alles wat bij jou hoort dus lichaam en geest. Dit draait om de volgende aspecten;

  • Acceptatie
  • Zelfinzicht
  • Stofwisseling
  • Balans inspannen/ontspannen
  • Steun en omgeving
  • Contact lichaam en hart

Al deze factoren hebben te maken met jouw burn-out. Als deze aspecten allemaal aan de orde komen is de kans op terugval klein. Daar waar nodig verwijs ik door naar andere experts, zoals bv. huisarts, fysiotherapeut.

Het is voor je herstel belangrijk om lichamelijke aspecten uit te sluiten of te herkennen, denk hierbij aan vit D, Vit B12 tekort, schildklierklachten. Ze gaan vaak samen met een burn-out.

Door lange tijd onder spanning te hebben gestaan kan het zijn dat je lichaam zo verkrampt is dat je spieren vast zitten en weer los gemaakt moeten worden.

Samenwerking

Om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen werk ik samen met de betrokken partijen. Op deze manier wordt jij volledig gesteund in je herstel. Je hoeft het niet meer alleen te doen en te bedenken.

Samenwerking vindt plaats met je werkgever, bedrijfsarts, leidinggevende en/of arbeidsdeskundige zodat de re-integratie zich afstemt op jouw situatie. Dit kan gaan over het aantal uren, type werkzaamheden etc. Je staat ook hierin niet (meer) alleen en jouw belang staat voor mij voorop.

Alles gaat in overleg met jou en zonder jouw toestemming zal ik niets doen, maar ik heb gemerkt dat veel mensen door de burn-out geen energie hebben en hierdoor minder mondig zijn of moeilijk kunnen kiezen of besluiten en dan is die extra steun heel fijn.

Waarom bij mij?

stress programmaIn de tijd dat burn-out nog geen burn-out was, maar gewoon overspannen zat ik bij de huisarts. Hij stuurde me naar huis met een pilletje en daar moest ik het mee doen. Geen hulp, gewoon zelf aanmodderen. Het heeft anderhalf jaar geduurd om mijn leven weer wat op de rails te zetten en de jaren daarna heb ik nog vaak op het randje gestaan omdat ik gewoon niet wist hoe ik moest stoppen en gebukt ging onder stress.

Ik weet dus wat het is om zo machteloos te staan en je af te vragen of het ooit wel weer goed komt. Ik heb met vallen en opstaan geleerd hoe ik goed voor mezelf kon zorgen.

Mijn kennis en mijn ervaring heb ik gebundeld zodat ik jou kan helpen te herstellen van een burn-out. Ik weet wat het is om burn-out te zijn maar ik weet ook hoe je er weer uitkomt en dat gun ik jou. Herstel, energie en weer genieten.

Stap 1

Als eerste stap werken we aan je energie herstel. Het opladen van jouw batterij. Je kunt dan denken aan energiegevers-en nemers, dagritme, bewegen, voeding, ontspanning.

Als je energie weer op peil is gaan we aan de slag met re-integratie en de oorzaak van jouw burn-out.

Hoe sneller je een afspraak maakt hoe sneller je herstel inzet en je weer terug kunt naar je leven en werk.

Over tijd

Ik maak binnen 3 dagen na aanmelding een vrijblijvende afspraak met je waar we o.a. afspraken maken over het vervolgtraject, kosten e.d. Daarna vind er afstemming plaats met je werkgever, bedrijfsarts en/of leidinggevende. Deze afstemming vindt altijd samen of in overleg met jou plaats.

Aantal sessies

Je hebt 10 tot 15 sessies van anderhalf uur nodig. In het begin zal dit wekelijks zijn naarmate je herstel bevordert zal de tussenliggende periode steeds langer worden.

Kosten:

Omdat het een op maat gemaakt traject kan ik geen vast tarief geven. Dit hangt af van het aantal sessies die je nodig zal hebben. Tijdens de intake bepalen we het aantal benodigde sessies en kan ik de kosten aangeven.

In veel gevallen zal de werkgever bereid zijn de kosten voor dit traject te vergoeden in het kader van de Wet Poortwachter en ter voorkoming van onnodig langdurig ziekteverzuim. Het is de moeite waard om te informeren bij je ARBO arts of werkgever.

Werk je niet of heb je een eigen bedrijf? Dan is het des te raadzamer om hulp te vragen en zo snel mogelijk hersteld.

Ik meld me aan

Twijfels

Weet je niet zo goed wat je nu moet doen? Als je wilt maken we een telefonische afspraak maken. Dit gesprek duurt ongeveer 30 tot 45 minuten. Tijdens dit gesprek kijken we samen naar je mogelijkheden en of ik je verder kan helpen zodat je weer grip krijgt op je leven en weer sterk en gezond in het leven staat.

bel me voor een afspraak 06-50496099